dimarts, 22 de novembre del 2016

Coneixements previs sobre TIC


      Bon dia a tots,

    Hui parlaré dels meus coneixements sobre les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC). Afortunadament, he tingut l’oportunitat d’utilitzar alguns d’aquests recursos a les meues classes des que vaig finalitzar la llicenciatura. Personalment, crec que aquests elements ens poden aportar nombrosos beneficis a les aules.


    Un dels recursos amb el que estic més familiaritzada és la pissarra digital. Tant a Espanya com a Escòcia he pogut comprovar de primera mà els beneficis d’aquesta eina. Per exemple, et pot ajudar a fer presentacions més dinàmiques i divertides; i a practicar i revisar els continguts didàctics d’una forma més visual i entretinguda. Dic açò perquè a la pissarra digital pots incloure jocs, vídeos o cançons. També, pots dibuixar en ella, fet molt pràctic per a corregir els deures amb tota la classe o per a reforçar conceptes durant una lliçó.

Extret de: Pinterest

    Un altre recurs molt interessant és l’ús d’ordinadors, tablets i telèfons mòbils. Amb ells podem accedir a aplicacions tecnològiques diverses. M’agrada molt utilitzar aquestes eines a classe per a fomentar l’aprenentatge i la participació entre els estudiants.

Extret de: Miratic


     Ací, hi pose les meues aplicacions preferides:

    - Quizlet (per a crear un joc interactiu molt ràpid i visual per a jugar en la tablet; o també per a crear fitxes d'estudi).

    - Kahoot! (perfect per a fer avaluar els coneixements aprenguts dels alumnes).

    - GoAnimate (per a elaborar històries o còmics).

    - Tagul (per a generar núvols de paraules i usar-les a classes de conversa).


    A més a més, vull recomanar aquestes pàgines web que visite normalment per a preparar les meues lliçons:

    Magnífica llista d’aplicacions ordenades segons la Taxonomia de Bloom, fet molt pràctic, ja que t' ajuda a planificar que eines emprar.

     Per a estar a l’última dels recursos TIC a les aules d’educació Primària, Secundària i Batxillerat.

    Per a finalitzar vull dir que actualment, la gran presència d’aquests dispositius a les aules: telèfons mòbils, tablets, pissarres digitals, etc., no fa més que subratllar la importància del Mobile- Learning, que unit amb les TIC, conformen una metodologia educativa a tenir en compte.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada