dijous, 12 de gener del 2017

TILC: Aprenentatge a Internet


      Hola a tots,

     A aquesta entrada vull compartir el que he fet a aquest tema titulat "TILC: Aprenentatge a Internet". Com tots sabem, a Internet hi ha nombrosos recursos, alguns dels quals poden ser molt atractius i útils per a l'alumnat, des del punt de vista del docent. A aquesta unitat, he conegut diverses eines que ens ajuden a construir processos d'ensenyament-aprenentatge significatiu. Aquests recursos són: WebQuests, caceres del tresor, blogs i les wikis. 

   Primerament, he de dir que ja coneixia tots aquests materials: les WebQuests, les caceres del tresor, els blogs i les wikis. No obstant això, per exemple, m'ha agradat saber més sobre cadascun d'ells. Així, considero que tots són molt útils, en especial les WebQuest i les caceres del tresor, ja que són recursos que estan d'actualitat a les aules. Totes elles, crec que permeten crear una millor interacció i relació entre professor i alumne. També, fomenten el treball tant individual com en grup o en parelles d'una forma més dinàmica que amb metodologies convencionals. Però, vull destacar com a punt negatiu d'aquestes eines la gran dedicació i temps que has de dedicar-les, especialment, a l'hora de crear WebQuests i caceres del tresor.

     A continuació, vull compartir amb vosaltres la meua llista de recursos (WebQuest, cacera del tresor, blog i wiki). Tots ells relacionats amb la llengua i la literatura:

https://sites.google.com/site/quinmoneldelstrobadors/home
WebQuest de temàtica medieval al voltant de la figura del trobador.

http://weib.caib.es/Recursos/cacera_merce_rodoreda/Index.html
Cacera del tresor sobre l'escriptora Mercé Rodoreda.

http://lesalesdepegas.blogspot.com.es/
Quadern de l'assignatura de Referents Clàssics de les Manifestacions Culturals Modernes de l'institut Matilde Salvador. Blog del Departament de Llatí.

http://astroclassica.wikispaces.com/home
Wiki del grup de 2n de Batxillerat del IES Matilde Salvador. Wiki dedicat a temes d'Astronomia i Mitologia Clàssica.


       Els he escollit pel seu contingut i el seu disseny. Crec que d'aquest ventall, la meua eina favorita és la cacera del tresor per la seua senzillesa, per ser més concreta que la WebQuest; i per permetre l'ús d'Internet com a recurs educatiu i font d'informació.

     A continuació, vull proposar les següents definicions d'aquests termes: WebQuest, cacera del tresor, blog i wiki.




WebQuest: recurs educatiu en el qual es proposa una recerca guiada (ja elaborada pel docent) sobre un tema determinat. L'alumnat ha de completar la recerca amb una sèrie d'activitats, localitzant informació a Internet.




Cacera del tresor: és una activitat molt pareguda a la WebQuest però més senzilla i amb una recerca més concreta i focalitzada. Generalment, són una sèrie de qüestions sobre un tema determinat, les quals són acompanyades per diferents enllaços web. A més a més, hi ha una pregunta final que s'ha de resoldre en grup, utilitzant tota la informació recollida a les qüestions prèvies.

       Blog: espai digital per a informar, escriure i compartir contingut de diversa temàtica. Els blogs permeten elaborar diverses entrades i fer i respondre comentaris deixats a aquest diari digital.


      Wiki: lloc web elaborat de forma col·laborativa per un grup de persones diverses. Pel que fa al seu contingut, aquest pot ser elaborat, reescrit i eliminat d'una manera ràpida i senzilla. Generalment, el seu contingut pot ser imprecís o inexacte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada