dijous, 26 de gener del 2017

Tema 7: Experiències TIC a l'aula


     Hola a tots,

     A aquesta entrada, parlarem de l'últim tema de l'assignatura, que són les TIC a l'aula. Sobre aquest tema, hem de considerar tres apartats importants. El primer és l'organització de l'aula. Un punt fonamental és que a l'aula s'ha de tindre en compte l'espai en relació al model d'aprenentatge i a la metodologia. Així, la millor forma d'organitzar l'aula, com per exemple, a la d'informàtica, és distribuir els ordinadors en forma de ferradura, es a dir, amb els ordinadors arrimats a les parets, ja que amb aquesta distribució és més fàcil per al professor resoldre dubtes, ajudar amb les tasques i comunicar-se amb l'alumnat.


Exemple d'aula d'Informàtica

     Pel que fa als aspectes pedagògics, cal destacar el model TPACK (TechnologicalPedagogical and Content Knowledge), es a dir, el Coneixement Tecnològic, Coneixement Disciplinari i el Coneixement Pedagògic. Des del meu punt de vista, crec que voldria continuar formant-me en el Coneixement Pedagògic perquè és un dels aspectes que més m'interessen com a docent, juntament amb el Coneixement Tecnològic.


Extret de: Koehler


     Per últim, quant a les experiències TIC, voldria subratllar, com a llicenciada en Filologia, el Projecte Viquilletra. M'ha aparegut una proposta molt creativa, que fomenta tant la comprensió com l'expressió a totes les àrees i a més a més, afavoreix l'aprenentatge col·laboratiu. Per açò, vull compartir amb tot vosaltres el vídeo a on, tant estudiants com professors expliquen aquest magnífic projecte.



                                                                        😊

Salutacions!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada